TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

MAKE UP-om SLAVIMO ŽIVOT!

Aktualno

U mnoštvu pozivnica i sudjelovanja na raznim modnim i kulturnim događanjima najviše se velimo onim događajima koji su humanitarnog karaktera. U ovo predblagdansko vrijeme svi su osjetljiviji i sve ono što planiraju tokom cijele godine realiziraju baš u vrijeme blagdana. Iako su blagdani u znaku veselja i radosti i sve je nekako blještavo i sretno, desi se događaj koji nam ipak ukaže da život ima i onu drugačiju, tužnu priču. Svoju životnu priču i najteži događaj kroz modnu reviju odlučio je ispričati HRT-ov novinar, a ujedno i modni dizajner Šime Kovačević koji stoji iza modnog brenda No7. Prije godinu dana izgubio je sestru koja se dugi niz godina borila s karcinomom. Njenu borbu, volju i želju za životom baš na datum njenog rođendana prikazao je kroz događaj čiji smo bili sudionici. Poštujući želje kreatora, naše vizažistice i vizažist šminkali su na temu smokey eye. Želja kreatora bila je kroz make up naglasiti hrabrost i jačinu žena te odvažan stav. Ma koliko god svaka od tih žena iznutra bila krhka i slaba, u najtežim trenucima spremna je boriti se kao lavica. Sve to upravo bila je i njegova preminula sestra.

Mnoga poznata lica, Šimine kolegice i kolege novinari, osobe koje su svoju bitku dobile te osobe u čijim se domovima dogodila „Šimina priča“ stale su na modnu pistu i podržale misiju širenja nade u bolje sutra. Kreator je ovim događajem želio pokazati i kako je život kratak, kako nikad ne znamo što nas čeka iza ugla, stoga, svima je poručio „slavimo život“!

Helena Stanić, Julija Koludrović, Danijela Tocilj, Karolina Ivanišević, Laura Veočić, Terezija Ljubica Šušnjar, Anđa Šilović, Zrinka Lovrić, Tonkica Perišić, Marija Krištić i Duje Buljan vizažisti su koji su zaslužni za make up na ovom hvalevrijednom događaju!