TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

Škola Callegari službeni sponzor makeupa na Monturi

Aktualno

Škola Callegari i ove je godine bila službeni sponzor makeupa na nedavno odražanom Split fashion destinationu, najvećem fashion projektu u Splitsko dalmatinskoj županiji.

Modni kreatori na Monturi odabrali su, dakako, ljetni make up lookbronzer, highlighter, rumenilo te sjajilo ili lagani ruž na usnama. Uz modele, kistovima naših polaznika prepustili su se i voditeljica Regina Zubanović, Ines Nosić, Dijana Stegić, sestre Darija i Danija Obratov, Zorica Andrijašević i mnogi drugi.

Kao i uvijek, naše polaznice vizažizma – Anamarija Elez, Julija Koludrović, Rianna Patricija Ćupić, Sanja Ivanišević, Klaudija Palada, Petra Zindović, Helena Stanić, Anna Nejašmić, Anđela Špar Štulina svoj posao odradile su na nivou, pod budnim okom mentorice Dolores Žanko.

Bez sumnje, odraditi kompletni makeup na velikom modnom događaju, gdje su očekivanja dizajnera i publike na najvišem mogućem nivou, veliki je posao i izazov. Od vizažista se očekuje da prepoznaju ideje i želje modnih kreatora i da istovremeno pronađu kompromis između više zahtjeva, s obzirom da modeli na eventu nose kreacije više modnih dizajnera. Za budući samostalni rad polaznika iznimno je važno iskusiti atmosferu u backstageu, okušati se i dokazati u stvarnim radnim uvjetima izvan sigurnosti i komoditeta učionice. Na novom izdanju Monture Callegarijeve su polaznice vizažizma uspješno položile ovaj zahtjevan praktični ispit i pokazale da su itekako spremne za dokazivanje na tržištu rada.

Fotografije:  Antonio Stipinović