TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

5 makeup lookova novih Kraljica Zagreba iz kistova Callegarijevih polaznika

Aktualno

Na izboru za Kraljicu Zagreba 2019., na dan grada Zagreba – 8. Svibnja, u prepunoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 8 Callegarijevih polaznica vizažizma uljepšavalo je 14 ljepotica iz metropole.

Zadatak naših akterica u backstageu izbora za Kraljicu Zagreba bio je uljepšati kandidatkinje glamuroznim, svečanim makeupom poštujući njihove prirodne crte lica; bez unaprijed zadanog looka istaknuti prirodnu ljepotu lica i zasjeniti nedostatke te se pri izboru boja i načina šminkanja voditi odjećom u kojoj su kandidatkinje izlazile pred stručni žiri – vjenčanice, bikiniji i večernje haljine. Unatoč tome što im je ovo bilo prvo radno iskustvo u backstageu, Callegarijeve polaznice odradile su odličan posao i bez sumnje su zaslužne za dodatnu dozu samopouzdanja s kojim su kandidatkinje izlazile na pozornicu pred stručni žiri i publiku.  Callegarijeve polaznice zaslužne su i za 5 makeup lookova novih Kraljica Zagreba: Prve princeze i  Kraljice fotogeničnosti  Nike Murtić, Druge princeze – Jane Tomljanović, Kraljice medija Tene Tomljanović, Kraljice elegancije – Josipe Pavić i Kraljice osobnosti – Antonele Šoljić.  Pobjednicu natjecanja, Kraljicu Zagreba 2019. – Nedu Vekić (posve slučajno ili ne, ovisno o tome koliko je za ljepotu zaslužan upravo makeup!) našminkala je Callegarijeva predavačica i mentorica naših polaznica/akterica – Ana Maglica.

Kojim su to makeup izvedbama naše polaznice pomogle djevojkama u njihovom uspjehu na izboru, saznajte u nastavku…

“Kako bi djevojke za koje sam bila zadužena zasjale u svom najboljem izdanju, krenula sam od podloge koja izgleda kao najbolje i najzdravije izdanje njihove kože. Tu sam se susrela sa izazovom problematične kože sklone komedonima koje je trebalo vješto prekriti, što sam i uspjela. Lagana kontura i malo rumenila u skladu s crtama lica upotpunile su taj zdravi izgled kože. Kod očiju sam se poigrala sa sjenilima u bojama koje komplimentiraju modele i istovremeno se slažu s odjevnim kombinacijama koje su djevojke nosile na izboru. Kako bi glamur bio zadovoljen, umjetne trepavice neizostavan su dio makeupa.  Zadovoljstvo modela i titule koje su djevojke koje sam šminkala osvojile – Prve princeze i Kraljice fotogeničnosti te Druge princeze potvrda su mi da sam posao odradila uspješno. “

KAROLINA ŠVOGOR – Callegarijeva polaznica vizažizma, akterica u backstageu izbora za Kraljicu Zagreba

Makeup je trebao biti jači radi rasvjete stoga sam ga tako i prilagodila na modelima. Crni tuš i umjetne trepavice završan su touch glamuroznog make-upu. Usta su bila naglašena tamnijim nude nijansama, mat na jednom modelu i sjajnijim na drugom modelu. Jedan od izazova s kojim sam se susrela bila je masna koža gdje je bilo potrebno nanijeti mat primer i dobro fiksirati puderom u kamenu kako nebi bilo neželjenog sjaja tijekom natjecanja. Na moju radost, kandidatkinja koju sam šminkala osvojila je titulu Kraljice medija. “

ZRINKA MAHAČ – Callegarijeva polaznica vizažizma, akterica u backstageu izbora za Kraljicu Zagreba

“Djevojke za koje sam bila zadužena imale su jako lijepo i njegovano lice. Prvo sam se posvetila dobroj pripremi lica kako bi podloga još bolje izgledala, a samim time i cjelokupni make-up. Prvo sam očistila lica od ostataka šminke, stavila tonik, dobru hidratantnu kremu i naravno primer. Kada sam završila s podlogom, posvetila sam se očima te poigrala bojama u skladu s odjevnim kombinacijama. Za kraj sam stavila umjetne trepavice i odgovarajući ruž. Natjecateljica koju sam šminkala osvojila je titulu Kraljice osobnosti. Jako sam sretna što sam joj u tome pomogla svojim radom.”

TAJANA ĐUREC – Callegarijeva polaznica vizažizma, akterica u backstageu izbora za Kraljicu Zagreba

“Oči sam istaknula nanošenjem sjenila čije boje pogoduju izgledu, tenu i boji očiju modela pritom vodeći brigu da se odabrane boje ne kose s bojama odjeće. Usnama sam pružila posebnu pažnju jer je iznimno važno ispravno nanijeti olovku za usne, ruž i po potrebi sjajilo kako bi one izgledale savršeno i glamurozno. Moj model je osvojio titulu Kraljica elegancije, a uz titulu osmjeh na licu mog modela potvrda mi je da sam zadatak odradila uspješno. “

TIHANA LEDENKO – Callegarijeva polaznica vizažizma, akterica u backstageu izbora za Kraljicu Zagreba

“Najbitnije od svega bila je podloga, sakriti sitne nedostatke kako se oni na kameri ne bi vidjeli. Zatim sam dodala malo kontura, rumenila, sve u skladu s oblikom lica modela. Cijeli look upotpunile su umjetne trepavice. Na kraju svega, bilo mi je drago vidjeti zadovoljna lica cura koje sam šminkala.”

IRENA POGAČIĆ – Callegarijeva polaznica vizažizma, akterica u backstageu izbora za Kraljicu Zagreba

Glamuroznom makeupu trebale smo pristupiti s dozom umjerenosti kako bi pristajao uz sve promjene outfita. Manje probleme kandidatkinje s T-zonom riješila sam s malo fiksatora prije samog izlaska na binu. Oči moje kandidatkinje našminkala sam u toplim neutralnim tonovima te završila preciznom linijom tuša koji je kasnije vizualno nadodao punoći umjetnih trepavica. Obrve sam joj lagano popunila te fiksirala prozirnim gelom kako bi joj držale oblik kroz sve faze. Uz malo rumenila i kontura istaknula sam joj mladolik izgled te završila olovkom kojom sam precizno iscrtala usne, potom ih našminkala s odgovarajućom bojom ruža i s malo sjajila kako bi se postigao zdraviji izgled.”

ELLA KOŠĆAL – Callegarijeva polaznica vizažizma, akterica u backstageu izbora za Kraljicu Zagreba

Odgovarajući primer obavezan je za postizanje ujednačenog i dugotrajnog makeupa… Postojani makeup i izbjegavanje nepoželjnog sjaja postigla sam završnim fiksiranjem puderom u prahu.”

KRISTINA HRLIĆ  – Callegarijeva polaznica vizažizma, akterica u backstageu izbora za Kraljicu Zagreba

Makeup: Dora Sedak Benčić, Tihana Ledenko, Zrinka Mahač, Karolina Švogor, Kristina Hrlić, Tajana Đurec, Ella Košćal, Irena Pogačić