TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

Callegarijevi polaznici makeup lookovima razveselili splitske zvijezde maturalne večeri Zaklade Hrvatska za djecu

Aktualno

Callegarijeve polaznice vizažizma u Splitu – Stella Naranča, Lucija Pauk i Jelena Novak  makeup lookovima razveselile su splitske zvijezde revije Moja maturalna večer koju je 12. lipnja organizirala Zaklada Hrvatska za djecu za maturante iz dječjih domova diljem Hrvatske. Riječ je humanitarnom projektu koji se održava drugu godinu za redom kako bi se maturantima bez odgovarajuće roditeljske skrbi omogućio radostan oproštaj od školovanja u vlastitim haljinama/odijelima, cipelama, frizurama i s malo glamura.

Snažne emocije i divna energija ostat će dugo u sjećanju svim maturantima – sudionicima revije koja se održala kombinacijom revijskog izlaza uživo i virtualnih snimki. Na velikom ekranu redom su prikazani mladi iz domova za djecu diljem Hrvatske. Reviju je započela Maja iz Osijeka, potom Josip iz Zagreba, Renato iz Lipika, Marija iz Osijeka, Kristijan iz Osijeka, Nikolina iz Siska, Nika iz Samobora, Twana iz Osijeka, Matea iz Vinkovaca, Mihael iz Čakovca i Ana iz Vinkovaca. Veliko uzbuđenje u Splitu nastupilo je kad su se na terasi hotela Park pojavili splitski maturanti Jelena, Katarina, Mirjana i Tomislav. Oni su unatoč simpatičnoj tremi pistom prošetali poput pravih modela. Bilo je ovo divno iskustvo koje ću pamtiti cijeli život! – rekla je oduševljena maturantica Mirjana.

“Ova godina je specifična po mnogočemu, najprije zbog situacije s koronavirusom, a zbog toga su ovi mladi ljudi najviše trpili. Njihov završetak obrazovanja bio je specifičan i s obzirom da je ovo druga godina kako provodimo projekt nismo htjeli i mi dodatno uskratiti maturante benefitima koje bi mogli dobiti kao štićenici Zaklade. Zbog toga smo i ove godine odlučili napraviti modnu reviju tijekom koje smo donirali odijela, košulje, kravate, haljine i cipele. S nama na reviji bili su mladi iz splitskog dječjeg doma Maestral koji su prošetali terasom hotela Park i time uveličali ovaj događaj! – istaknula je Renata Gubić, upraviteljica Zaklade.

Za maturantice haljine su kreirali: AA Design by Anamarija Asanović (naša predavačica modnog stilizma u Splitu), Zvono dizajn by Andrea Zvono (naša alumna), modni studio Arileo,  Anovi design by Ivona GlavašBubabu design by Gorana Milaković, Ivana Cvrlje designIvica Skoko, Kookabee design by Melita Kukec, Lokomotiva by Lana PuljićVarteks i Borovo. Frizure je maturanticama omogućio frizerski salon Frame Split.

“Znamo da jedna haljina ne može puno promijeniti u životu, ali barem na jednu večer svi zajedno smo omogućili našim mladima da se osjećaju posebno, drugačije i najbitnije da nisu sami. Haljina za mladu Mirjanu zaista je napravljena od srca i nadamo se da će joj ta haljina biti jedan lijepi trenutak koji će pamtiti cijeli život. Rađena je po mjeri i zaista smo se potrudili poštovati njene želje. Zajedno smo uživali u probama i cijeloj realizaciji ovog projekta. U naše razgovore trudili smo se unijeti pozitivnu vibraciju, ali i savjete kako se truditi u životu i izboriti za sebe!” – zaključio je Jurica Pirić iz modnog studia Arileo.

Mlade maturante podržale su brojne osobe iz javnog života, kao i predstavnici odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju, predstavnik Splitsko – dalmatinske županije te brojni drugi.

Hrvatska je još jednom pokazala veliko srce, da možemo i trebamo stvarati dobre vijesti koje će ovim mladim ljudima zasigurno ostati u pamćenju cijelog života. Zahvaljujemo Ivi Turaliji i Toniju Dabinoviću na ustupljenom materijalu i ponajviše našim polaznicama vizažizma u Splitu – Stelli, Luciji i Jeleni – koje su svojim makeup lookovima razveselile maturante iz splitskog dječjeg doma Maestral!