Ponos škole Callegari

Danica Maričić, dizajnerica interijera

Danica Maričić, dizajnerica interijera

Danica Maričić dizajnom se počela baviti 2002. godine, odmah nakon završetka škole Callegari, najviše kroz medijski i marketinški rad. Njezini  članci i intervjui  objavljivani su u skoro svim časopisima i novinskim prilozima o uređenju doma, kao i poslovnim časopisima (uređenje ureda i poslovnih prostora). Danica se može pohvaliti suradnjom s TV emisijama (Dom2, 4 zida, Doma IN itd.), a vodila je i marketing Trgovačkog centra Solidum i još nekolicine tvrtki koje se bave izradom i prodajom namještaja. 

„Suosnivačica sam i urednica - Archi-living.com. Imam kolumnu "Dizajn & Putovanja by Danica Maričić" na portalu Webgradnja.hr (http://www.webgradnja.hr/lifestyle/dizajn-putovanja-danica-maricic/ ), redovito snimam TV priloge i za emisiju Dom2 (https://www.youtube.com/user/Dom2magazin ), a povremeno objavljujem i u drugim hrvatskim medijima GradimoZadar.hr, Privredni vjesnik, Jutarnji list itd. 

Što se tiče edukacija i radionica, osim rada za Callegari organiziram i vodim seminare i radionice dizajniranja i dekoriranja interijera (B2C i B2B segment)“.  

Dijana Tošev, vizažistica

Dijana Tošev, vizažist

Nakon završene škole Callegari, Dijana Tošev počela je surađivati sa mnogim brandovima za koje između ostalog i testira proizvode. Kao gost edukator održava edukacije i predavanja, a njezin rad upravo na fotografiji Karmen Poznić, nalazi se i na posteru jednog branda za ekstenzije trepavica. Dijanine stručne tekstove i fotografije već dvije godine redovno objavljuje najpoznatiji stručni časopis Lash Inc, na što je ona izuzetno ponosna. Vlasnica je WOB beauty studija u Zagrebu na adresi Vlaška 60, a u samom salonu nudi usluge ugradnje ekstenzija trepavica, lash lift, dizajn obrva, treading, make up, trajni lak, microblading…

Dijana je ponosna vlasnica PhiBrows certifikata i mnogih drugih priznanja, a njezin je rad poznat svim ljubiteljicama vizažizma i estetike.  

Klaudija Zubčić, dizajnerica interijera

Klaudija Zubčić, dizajnerica interijera

Klaudija Zubčić dobro je poznata svim ljubiteljima estetike, arhitekture i dizajna. U školi Callegari završila je sve tri godine dizajna interijera, a njezin je stil prepoznat i van granica Lijepe Naše. Nakon što je otvorila studio za dizajn u Njemačkoj, počela je raditi po cijeloj Europi.

Klaudija je u školi Callegari gostovala i kao predavač, a o svom školovanju u Callegariju ima samo riječi hvale. „Program koji nudi Callegari ima dobre temelje sa kojima se uz pomoć vlastitog truda i samostalne prakse može doći do željenih ciljeva. Bitno je da se znate usmjeriti na ono što Vam stvarno treba za posao pa si tako organizirati educiranje i usavršavanje. Uvijek se rado sjetim moje mentorice koja bi znala reći da nam tlocrti moraju izgledati savršeno i jasno do zadnjeg detalja, tako da se vidi da ih je profesionalac izradio. I dan danas mi je jedan od najboljih trenutaka u poslu(najbolji osjećaj je sigurno onaj kada vidim zadovoljne i sretne klijente ) kada je projekt unutarnjeg uređenja gotov i spreman za predaju, pa onda još jednom prođeš kroz sve materijale i znaš da 100% stojiš iza svojih radova. To mi je uvijek iznova veliko zadovoljstvo i samo još jedan razlog više da sam upravo tamo gdje trebam i biti.“

Više o radu Klaudije Zubčić doznajte na web stranici  www.klaudijazubcic.com.

Marina Jerant, modna dizajnerica

Marina Jerant, modna dizajnerica

Marina Jerant, priznata je hrvatska dizajnerica koja svoje kreacije redovito izlaže na najpoznatijim modnim manifestacijama i sajmovima vjenčanja u Hrvatskoj, a neke od tajni zanata naučila je u školi Callegari školujući se u okviru našeg programa za modnog stilista i modnog kreatora. O školovanju u Callegariju Marina ističe: „Callegari je moj drugi dom, nešto gdje ti srce treperi i kao malo dijete očekuješ svaki novi zadatak u kojem možeš uključiti sva svoja osjetila i čarolija počinje...“ Marinina prva kolekcija SKIN4REBEL, odmah nakon završene škole Callegari, plasirala se na CroAPorter, jedan od najpoznatijih modnih događanja na kojem je nastavila izlagati svoje kolekcije.

Marina je dizajnerica i kreativna direktorica modnog brenda LUKABU koji je dobro poznat domaćim ljubiteljicama mode. Njezine prekrasne kreacije možete isprobati na adresi Trg Ante Starčevića 10/I u Osijeku, a o njezinom radu doznati na web stranici www.lukabu.com.

Mirna Gvajdek, modna dizajnerica

Mirna Gvajdek, modna dizajnerica

Modna dizajnerica iz Osijeka Mirna Gvajdek, inače bivša polaznica programa Modni stilist odjeće s marketingom, ponosna je vlasnica tvrtke „LA SPOSA“ u Osijeku koja se bavi izradom i prodajom vjenčanica. Još kao dijete Mirna je sama osmišljavala svoju odjeću a da jabuka ne pada daleko od stabla dokazuje i Mirna. Naime, njezini baka i djed po struci su krojači i od velike su pomoći bili Mirni kada je u pitanju spomenuti zanat. No ipak Mirna je oplemenila svoje dotadašnje znanje upisom u Callegari za kojeg je, kako kaže, čula samo riječi hvale.

Mlada Osiječanka na 8. Sajmu vjenčanja powered by Portanova 14. i 15. Siječnja 2017. svojim je vjenčanicama očarala publiku ali i stručni žiri te joj je uručena nagrada za najbolju promociju djelatnosti. Slijedeće će godine proslaviti desetu godišnjicu rada.

Tena Bašić, vizažistica

Tena Bašić, vizažistica

Tena, koja je školu Callegari završila 2011.godine, nakon godinu dana pobijedila je na natjecanju „Best Face Up“ slovenske škole Make up Artist Center u konkurenciji od 33 natjecatelja. Završila je i tečaj za beauty i fashion make up kod Einat Dan, poznate internacionalne vizažistice. Već slijedeće godine jedan od najpoznatijih modnih magazina Elle nominirao je Tenu za Elle Style Awards 2013. u kategoriji najbolji umjetnik make up-a, zajedno sa Sašom Jokovićem i Simonom Antonović. Svoj veliki uspjeh može zahvaliti, između ostalog,  svom talentu, upornosti ali i obrazovanju, jer sve ju je to dovelo do suradnje s najpoznatijim domaćim modnim dizajnerima (Marina Jerant, Zigman, Ivana Omazić,…) i modnim časopisima (Elle, Diva, Gloria, Cosmopolitan…). Tenin talent imju priliku vidjeti i posjetitelji fashion hr.-a i cro-a-portera, gdje redovito šminka poznate hrvatske modele a surađivala je i s najpoznatijim domaćim fotografima (Mare Milin, Mladen Šarić, Jelena Balić, Decker i Kutić i sa Karmen Poznić). Od Tene su mogle puno naučiti i bivše generacije vizažista škole Callegari obzirom da je Tena bila mentorica jedinstvenog programa usavršavanja za vizažiste na modnim revijama i editorijalima visoke mode.

Tena je vlasnica Aura Verde Beauty Centar u samom centru Zagreba, na adresi Petrinjska 38.

Ivana Vladović Marić, Vizažistica

Ivana Vladović Marić, Vizažistica

Retail Managerica za MAC Cosmetics u Splitu

Oduvijek sam imala afiniteta za primjenu make-upa, a kroz Callegari školovanje dobila sam jedinstvenu priliku da se uz novostečeno znanje i konkretnu praksu moja kreativnost materijalizira. Pohađanje škole Callegari otvorilo mi je vrata različitim mogućnostima u svijetu make-upa. S obzirom da se unutar samog programa škole temeljito obrađuje tehnika beauty make-upa i kazališnog make-upa stečene sposobnosti mogu se koristiti na više načina u različitim poslovnim kontekstima. Razumijevanje i korištenje make-upa može se realizirati na više nivoa. Nekad je u pitanju samo znanje i vještina, ali ponekad je presudna i originalnost te sposobnost snalaženja u nepredviđenim situacijama. Nastojim uvijek učiti postavljajući sebi različite izazove. Sudjelujem u projektu snimanja filmova s mladim akademskim umjetnicima, a iza sebe kao make up artist imam suradnje na različitim projektima s dizajnerima, modnim revijama, izborima za Miss, te fashion showu C.A.V.E. i Moda na kvadrat.

Upoznavajući zanimljive ljude stječem nova iskustva koja me na neki način treniraju unutar same struke. U suradnji sa producenticom Tamarom Bilankov ostvarila sam i svoj prvi projekt pod imenom 'Peti Element'. Radim make up na filmovima i uz pomoc specijalnih efekata dolazim do nove razine u make upu sto me oduševljava svakim danom sve vise. Radila sam na dugometražnom filmu Sveci, Sirene i Krikovi od Ivana Perića (kao make up artistica na tom projektu bila je moja draga kolegica još iz školskih klupa Maja Mustapic) 3 godine radila sam u Hrvatskom Narodnom Kazalištu, te spotovima, filmovima, privatnim make up projektima, šminkam također za prigode, za fashion editorijale/revije...

Moja ljubav prema make up-u ostvarila se kada sam se zaposlila u MAC-u.

http://ivanavladovicmaric.wixsite.com/leeloo

https://www.instagram.com/ivanavmmakeup/

Tihana Ljubanović, vizažistica

Tihana Ljubanović, vizažistica

Bivša Callegarijeva polaznica Tihana Ljubanović ponosna je vlasnica salona Beauty Factory u Zagrebu na adresi Radnička cesta 47. Tihana se između ostalog može pohvaliti i time da je u Zagreb donijela metodu oblikovanja obrva koncem -  threading. Zvanje threading mastera stekla je u Londonu, na Bridal Academy, radeći isključivo sa indijkama, otkud ta metoda i potječe. 

Osim šminkanja, Tihana pronalazi svoju veliku ljubav u radu sa koncem, a nakon višegodišnjeg iskustva bavi se i edukacijom početnika i naprednih korisnika u korištenju threading metode. Tihana redovito održava svoje radionice na sajmu Dani ljepote i fitnessa na zagrebačkom Velesajmu.