Kako kombinirati trendovsku ultra violet?

Svake godine institut Pantone  objavi boju koja će biti vodeća u modi , interijerima i dizajnu. Za  2018.  proglašena je nijansa ultra violet , predivna i raskošna nijansa ljubičaste.

Na nedavno održanim modnim revijama pojavila se u brojnim kolekcijama , od Balencijage do Moschina  a modna kuća Gucci je na milanskoj reviji tom bojom obojala čak pistu i rasvjetu. Ljubičasta je boja koja spaja dvije suprotnosti, toplu crvenu i hladnu plavu ,tako da u sebi nosi karakteristike te dvije primarne boje. Upravo zbog toga  ,ovisno o nijansi, može djelovati i toplo i hladno. Stoljećima se povezuje s plemstvom , božanskim moćima i raskoši. Poznata je i kao boja koja smiruje , potiče na kreativnost, a povezuje ju se i sa  misticizmom. Također predstavlja  boju empatije, pružajući nam mogućnost da se povežemo s drugima.

Pantone je predstavlja kao zvjezdanu galaksiju, kao poziv da izađemo izvan naših stvarnih i mentalnih granica. Poticaj da nas podigne iz našeg zemaljskog stanja prema nečem većem i nepoznatom, pravi put ka budućnosti. Boja za kreativce ,vizionare i sve one koji se ne boje novog .

U svim svojim nijansama već je osvojila  modne piste, a uskoro i  izloge svih  boljih  high street brendova. Ne sumnjamo da će ih poznate  modne blogerice i influencerice prigrlit s oduševljenjem , kombinirajući je svaka na svoj originalan način.

Ali kako je nosit sa stilom? Ljubičasta sama po sebi nije boja koja se na prvu jednostavno kombinira, ali s malo mašte može se iskombinirati besprijekorni look.

Crna i  bijela , su boje  s kojima  u ovoj kombinaciji ne možete pogriješiti.  Oba dvije  naglasit će ljepotu ljubičaste, dok će joj kombinacija  s crnom dati  dodatni  dark/ rock look. Pa ako se osjećate kao rokerica u duši onda je ta kombinacija definitivno za vas.

 Ako više volite dramatični look i stalo vam je da ste uvijek u centru pažnje , kombinacija s zlatnom ili srebrnom, ljubičastoj će donijeti dašak  glamura i luksuza.

Ako ste više tip  za  prirodnije tonove i volite se osjećati udobno , bez  velikog isticanja i teatralnosti, onda birajte  za kombinaciju s ljubičastom sive ili zelene tonove . Tako ćete dobiti  smireniji i sofisticiraniji  look.

Ljubičasta u kombinaciji s  bež i žutim tonovima također može  izgledati jako zanimljivo, tim više što su te dvije boje komplementarni par. Ali treba biti oprezan u kojem omjeru ih kombinirati. Za  usklađenu kombinaciju najbolje u omjeru  3 dijela ljubičaste i 1 dio žute . Ili modnim rječnikom, ljubičastu haljinu , obogatiti žutim pojasom, torbicom ili nekim drugim upečatljivim modnim dodatkom.

Ako mislite kako ljubičasta nije vaša boja , a pogotovo nekakav total look u tim nijansama, a ipak želite  biti u trendu, ne očajavajte. Uvijek možete  odabrati samo detalje, kao nakit ,  torbicu ili  recimo patike  . U ljubičastoj boji zasigurno će dati  finalni touch  svakoj kombinaciji , od crnog  jednostavnog odijelca, pa do  jeansa i sportskog  looka. Ako je i to previše , onda se ograničite na  lak za nokte u ultra  violet nijansi. Učinit će vas trendy bez  velikog ulaganja.

 

 

https://donna.nanopress.it/moda/fotogallery/colore-viola-tutti-gli-abbinamenti_14825_7.html

https://donna.nanopress.it/moda/fotogallery/colore-viola-tutti-gli-abbinamenti_14825_8.html

https://donna.nanopress.it/moda/fotogallery/colore-viola-tutti-gli-abbinamenti_14825_11.html

http://www.vogue.it/moda/news/2017/12/11/colori-moda-2018-pantone-sceglie-lultra-violet/

http://www.vogue.it/moda/news/2017/12/11/colori-moda-2018-pantone-sceglie-lultra-violet/

 http://www.vogue.it/moda/news/2017/12/11/colori-moda-2018-pantone-sceglie-lultra-violet/

http://www.vogue.it/moda/tendenze/2018/01/12/dieci-colori-moda-della-primavera-estate-2018-indosseremo/

https://www.nytimes.com/2017/12/07/fashion/pantone-color-of-the-year-2018-ultraviolet.html

 

 

Vezani postovi