Posjetili smo izložbu "Dizajnom, izvan dizajna" u MKC-Split

Polaznici programa za dizajn interijera zajedno s predavačima talijanske škole mode i dizajna Callegari u Splitu prisustvovali su interaktivnoj terenskoj nastavi.

U sklopu nastavnog programa, a u svrhu što boljeg upoznavanja sa svim aspektima iz područja dizajna, posjetili su gostujuću izložbu organizirane od strane Hrvatskog dizajnerskog društva u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom  i Platforma 9,81 u partnerstvu s MKC-om, u sklopu Urbanističke platforme / Kad netko kaže.

Izložba je premijerno postavljena u HDD galeriji u studenom ove godine.

Izložba predstavlja tematski pregled Gamulinovih dizajnerskih radova od ranih 2000-ih do 2017. u rasponu od publikacija, plakata, vizualnih identiteta, preko signalizacije i izložbenih postava do složenih projekata prostorne tematike realiziranih unutar interdisciplinarnih autorskih timova. Autori koncepcije izložbe su Damir Gamulin i Marko Golub, koji je ujedno i kustos izložbe.

Polaznici su kroz analizu postavljenih eksponata razmjenjivali razmišljanja o grafičkom dizajnu i potrebi dizajna uopće.

„Radovi predstavljeni na ovoj izložbi ilustriraju nekoliko karakterističnih strategija i postupaka koje Damir Gamulin razvija u svom radu. Od ranih 2000-ih, primjerice, upotrebljava softverske algoritme koji u kreativni proces ugrađuju element programiranog slučaja...“

„Sama izložba predstavlja niz radova fokusirajući se na specifične ideje, metode i postupke koji ih bitno određuju, i prezentirajući ih na različite načine – od teksta, fotografije i videa, preko maketa i uzoraka karakterističnih materijala, do artefakata i instalacija koje demonstriraju i rekreiraju neke njihove bitne sastavne elemente.“ 

Naprosto je nemoguće spomenuti sve ono što smo vidjeli i što smo naučili za vrijeme ovog zanimljivog i uvelike korisnog posjeta izložbi zbog čega pozivamo sve one koji ovo čitaju, ako su u mogućnosti i ako već nisu da svakako iskoriste ovu priliku i posjete ovu izložbu s hrvatskim potpisom.

Izvor: http://dizajn.hr/blog/izlozba-damir-gamulin-dizajnom-izvan-dizajna-u-multimedijalnom-kulturnom-centru-u-splitu/

Vezani postovi

 • EKO KUĆA VRAĆA FOKUS NA BITNO – BRIGA ZA ZDRAVLJE KORISNIKA -

  11.10.2018.

  Eko ili zelena gradnja štedi prirodne resurse i smanjuje količinu otpada koja nastaje prilikom gradnje.
  Građevinska industrija u posljednje vrijeme okrenuta je povratku starim, tradicionalnim načinima gradnje uz neke izmjene koje donosi suvremeno doba. Zbog toga se u svijetu sve više pozornosti pridaje energetskoj učinkovitosti objekata, a taj trend polako dolazi i do nas.

  Pročitaj
 • Zlatni dom

  24.09.2018.

  Kada žena želi zabljesnuti u nekom specijalnom izlasku obavezno razmišlja o nakitu koji će naglasiti njenu elegantnu kombinaciju. Isto tako postoji i tzv.kraljica interijera koja će svaki

  Pročitaj
 • Dodjela diploma

  21.08.2018.


  O uspješnoj modnoj reviji u marini Mitan već smo pisali, ali sada treba istaknuti da je revija bila prilika za dodjelu diploma završenim polaznicima rječke škole.

  Pročitaj