Uspješno završen tečaj krojenja i šivanja

U riječkoj školi Callegari upravo je završio tečaj krojenja i šivanja na kojem su polaznice naučile pravilno rukovati šivaćom mašinom, izvaditi kroj iz krojnog arka u svojoj veličini te ga prilagoditi vlastitim mjerama.

Naučile su pripremiti krojne dijelove na papiru, pravilno položiti na tkaninu te iskrojiti i sašiti odgovarajućim redoslijedom.

Tijekom trajanja tečaja sašile su suknju, hlače, bluzu i jaknu s podstavom i naučile izrađivati pripadajuće operacije- urezani džep na hlačama, opšivanje rasporka na rukavu kosom trakom, šivanje manžete na rukavu i ovratnika na bluzi, izrada rupica za dugmad, spajanje podstave s jaknom.

Prvi korak u želji za kreiranjem vlastite odjeće savladale su uspješno Dubravka Vičević, Andrijana Marić Džalto, Silva Bortul i Suzana Kuzmanović.

Na fotografijama su neki od radova ukrašeni etiketama s vlastitim logom koje su polaznice dobile na dar od mentorice Danijele Malinarić da im bude poticaj u daljnjem radu.

 

Autor teksta:

Danijela Malinarić

Vezani postovi

 • NAVIJAČKI MAKE UP ZA SREBRNU HRVATSKU

  16.07.2018.

  ...bijelo-crvena polja hrvatska
  Na dresu sjete me da ja volim te
  Igrajte za nju, Nasu voljenu
  Nek' jače kuca to srce vatreno.......

  Mislim da zadnjih mjesec dana nema osobe u Lijepoj našoj koja ne voli nogomet.

  Pročitaj
 • Vrt u boci

  19.06.2018.

  U stanu baš i nemate prostora za kreativnost, a kamoli vrt? Premda biste rado odmorili oči gledajući raznovrsno raslinje, zalijevanje, prihrana i briga o biljkama nikako vam se ne uklapaju u tempo života?
  Tomu ćete doskočiti tako što ćete vrt zasaditi u boci, na nekoliko cm2!

  Pročitaj