Uspješno završen tečaj krojenja i šivanja

U riječkoj školi Callegari upravo je završio tečaj krojenja i šivanja na kojem su polaznice naučile pravilno rukovati šivaćom mašinom, izvaditi kroj iz krojnog arka u svojoj veličini te ga prilagoditi vlastitim mjerama.

Naučile su pripremiti krojne dijelove na papiru, pravilno položiti na tkaninu te iskrojiti i sašiti odgovarajućim redoslijedom.

Tijekom trajanja tečaja sašile su suknju, hlače, bluzu i jaknu s podstavom i naučile izrađivati pripadajuće operacije- urezani džep na hlačama, opšivanje rasporka na rukavu kosom trakom, šivanje manžete na rukavu i ovratnika na bluzi, izrada rupica za dugmad, spajanje podstave s jaknom.

Prvi korak u želji za kreiranjem vlastite odjeće savladale su uspješno Dubravka Vičević, Andrijana Marić Džalto, Silva Bortul i Suzana Kuzmanović.

Na fotografijama su neki od radova ukrašeni etiketama s vlastitim logom koje su polaznice dobile na dar od mentorice Danijele Malinarić da im bude poticaj u daljnjem radu.

 

Autor teksta:

Danijela Malinarić

Vezani postovi

 • Zlatni dom

  24.09.2018.

  Kada žena želi zabljesnuti u nekom specijalnom izlasku obavezno razmišlja o nakitu koji će naglasiti njenu elegantnu kombinaciju. Isto tako postoji i tzv.kraljica interijera koja će svaki

  Pročitaj
 • Crno- bijela fotografija

  07.09.2018.

  Kroz vrijeme smo svjedoci da se povijest ponavlja posebno kada je riječ o modi, od odjeće, obuće, modnih dodataka, do frizura, šminke, zatim uređivanja interijera i šire......

  Pročitaj
 • "OBLAK PERGOLA". Arhitektura, oblak, ćipka ili pergola?

  31.08.2018.

  Prozračna, poetska instalacija za Bijenale arhitekture u Veneciji, 2018.

  Arhitekt Bruno Juričić autor je OBLAKA-PERGOLE/ARHITEKTURE GOSTOLJUBIVOSTI, poetske-futurističke forme, 3D konstrukcije od kompozitnih, termoplastičnih materijala, inspirirane mediteranskom pergolom.

  Pročitaj