Callegarijeve visažistice na izboru za „The best model of Zagreb for the best model of Croatia“

Kao priprema za finalni izbor koji će se u svibnju održati u Splitu, prošlog je vikenda u  Hugo's Baru na zagrebačkom Jarunu, pod pokroviteljstvom grada Zagreba,  održan izbor za „Lice godine grada Zagreba“ i „The Best Model of Zagreb“.

Izbor za „Lice godine“ i izbor „The Best Model Croatia“ održavaju se u Hrvatskoj već punih osamnaest godina i ponešto su drugačiji od ostalih sličnih licenci - u dvije kategorije ravnopravno sudjeluju mladići i djevojke odnosno biraju se i ženski i muški Best model, zatim Miss i Mister fotogeničnosti i dvoje pratilaca.

U svakoj se kategoriji natjecalo po šest djevojaka odnosno mladića koji su se tijekom cijelog poslijepodneva pomno pripremali kako bi se stručnom žiriju predstavili u najboljem mogućem izdanju. U tome su im pomagale visažistice škole Callegari koje su im, pripremajući ih za nastup na sceni, dale mnogo vrijednih savjete vezanih uz njegu te pripremu kože za šminkanje.

Na licima modela bilo je vidljivo oduševljenje izgledom, a ni Callegarijeve visažistice Ana Kirbauer, Antonia Trtić, Dorotea Hrenek, Ema Plavljanić i Jasmina Štabarković nisu krile zadovoljstvo obavljenim poslom:

„Zadovoljne smo što smo uz minimalan make up  uspjele postići da djevojke izađu na pistu sigurne u sebe i u svoju ljepotu. Šminka je bila neutralna i nježna jer smo trebale naglasiti njihovu prirodnu ljepotu i prikriti eventualne nedostatke, ali na način da se gotovo ne vidi da su djevojke našminkane. Kod top modela smo radile jači, ispeglaniji ten, jače konture oka, poigrale se tušem, highlighterom, umjetnim trepavicama. Nastojale smo uklopiti šminku s odjevnim kombinacijama, naglasiti ženstvenost i prirodnu ljepotu. Kod muških modela je bilo manje posla, prekrile smo pokoji prištić ili ožiljak kako bi i oni zablistali na pisti. Ipak, na kraju, najviše od svega razveselio nas je osmjeh zadovoljstva na njihovim licima jer svi su te večeri željeli isto – biti najljepši“, izjavile su ponosno Ana i Antonija.

Stručni žiri činile su poznate osobe iz javnog života,  muzičari Goran Belošević i  Ivan Penezić, glumica Kostadinka Velkovska, supruga hrvatskog nogometnog reprezentativca Ivana Vida te novinarka i voditeljica Hana Hadžiavdagić Tabaković, prema čijoj je ocjeni laskavu titulu „Lice godine grada Zagreba“ ponijela Sarah Puškaš, dok su njezine pratilje Natali Lauc i Paula Obajdin. „The Best model“ u ženskoj kategoriji je Barbara Furko, a prva i druga pratilja  Petra Tušak i Michelle Korenić. „The Best model“ u muškoj kategoriji je Luka Pereža, a Lukini pratitelji Josip Vunduk i Robert Pavić. Titule Miss i Mistera fotogeničnosti pripale su Ivani Kljajić i Kristijanu Musiću. 

 

Vezani postovi