Studijsko putovanje - Milano 2018

I ove godine škola Callegari tradicionalno je bila na stručnom putovanju. Najveći sajam dizajna i namještaja održava se svake godine Milanu, koji se u tom tjednu pretvara u dizajnersku meku. Svi ljubitelji dizajna, namještaja i inih umjetničkih događanja sa svih strana svijeta slijevaju se poput rijeka ulicama Milana.

Fiera Milano je od jednog gotovo izoliranog prostora industrijsko neugledne arhitekture transformirano u dio većeg urbanističkog projekta izuzetno moderne poslovno sajmišne zone.

Tih dana gradom je sve bilo protkano u znaku dizajna, kako interijera tako i raznih modnih događanja i izložbi. Svaki dio grada pričao je svoju priču i „vukao“ je polaznike na duge šetnje i istraživanja. Zahvaljujući bogatom sadržaju svatko od njih pronašao je nešto zanimljivo i inspirativno te obogatio do sada stečeno znanje iz područja mode i dizajna. Za sva pitanja na raspolaganju su im bili njihovi predavači Tina Šarić, Lena Alfirević, Lucija Nićeno i Zoran Čulić.

Pored raznih događanja u gradu,putnička agencija Svjetski putnici s kojom polaznici iz Zagreba i Splita sad već tradicionalno putuju pobrinula se da stručnim vodstvom polaznici upoznaju sve znamenitosti talijanske metropole Milana, ali i manjih gradića Bergama, Verone i Crespi d'Adda koji također imaju bogatu povijesnu priču, protkanu talijanskim dizajnom iz različitih stoljeća.

Zahvaljujući stručnom vodiču Josipu Domazetu i njegovom turističkom obilasku grada polaznici su se vrlo brzo snalazili i samostalno nastavili istraživati svaki dio grada.

Nakon dugih šetnji našlo se vremena i za zabavu, te opuštanje u bogatoj gastro ponudi Italije.

Nakon trodnevnog putovanja došlo je i vrijeme povratka u školske klupe iz kojih očekujemo zanimljive ideje inspirirane ovim putovanjem. Kako bih povratak prošao u zanimljivom i veselom tonu vodič svake godine pripremi nagradu igru kojom usreći jednog polaznika nekim novim putovanjem. Ovoga puta polaznica Gorana Lolić iz Zagreba dobila je priliku s agencijom Svjetski putnici doživjeti ljepotu Poljske.

Još uvijek pod dojmom kvalitetnog putovanja u sljedeće dvije objave donijet ćemo Vam izvještaj sa sajma namještaja Salone del Mobile te modno, dizajnerskog i umjetničkog sadržaja iz Milana.

Do čitanja :)

Vezani postovi

 • EKO KUĆA VRAĆA FOKUS NA BITNO – BRIGA ZA ZDRAVLJE KORISNIKA -

  11.10.2018.

  Eko ili zelena gradnja štedi prirodne resurse i smanjuje količinu otpada koja nastaje prilikom gradnje.
  Građevinska industrija u posljednje vrijeme okrenuta je povratku starim, tradicionalnim načinima gradnje uz neke izmjene koje donosi suvremeno doba. Zbog toga se u svijetu sve više pozornosti pridaje energetskoj učinkovitosti objekata, a taj trend polako dolazi i do nas.

  Pročitaj
 • Zlatni dom

  24.09.2018.

  Kada žena želi zabljesnuti u nekom specijalnom izlasku obavezno razmišlja o nakitu koji će naglasiti njenu elegantnu kombinaciju. Isto tako postoji i tzv.kraljica interijera koja će svaki

  Pročitaj
 • Dodjela diploma

  21.08.2018.


  O uspješnoj modnoj reviji u marini Mitan već smo pisali, ali sada treba istaknuti da je revija bila prilika za dodjelu diploma završenim polaznicima rječke škole.

  Pročitaj