Ogledalce, ogledalce tko je ....

 

Ogledala se pri uređenju interijera koriste već stoljećima. Ogledalo nije samo ravna ploča na zidu koja simbolizira našu potrebu za svakodnevnim ogledavanjem, ono osim toga služi za postizanje izuzetno efektnog prostora ..

Ogledalo će svakako dati poseban šarm svakom prostoru pa se mogu pojaviti u svakoj prostoriji stana od ulaznog prostora preko kuhinje i nezaobilaznog dnevnog boravka , blagovaone,spavaće sobe te naročito u kupaonicama.Stručno postavljena ogledala mogu udaljiti i približiti zidove te pomoću svog sjaja stvoriti neočekivane efekte .

Ogledalo u hodniku osim što je funkcionalno idealan je način da vizualno povećamo ovaj prostor koji najčešće ne spada u veće prostorije stana.Sa velikom površinom ogledala u hodniku postići ćete iluziju prostranstva (razmotrite mogućnost oblaganja jednog cijelog zida ogledalom) .U kuhinji možda mislite da ogledalima nije mjesto ali se varate jer vrlo efektan način stvaranja dubine prostora dobit ćete ako između donjih i gornjih elemenata ugradite ogledalo( o čišćenju naravno sad ne razmišljamo).O kupaonicama nije ni potrebno govoriti kako su ogledala neophodna što funkcionalno što estetski.

Pod obavezno rezervirajte mjesto za ogledalo u Vašoj blagovaonici i dnevnom boravku, zagarantiran uspjeh dekoriranja ovih prostora.Naravno stavljanje ogledala na zid može biti nadasve originalno i neočekivano.U današnje vrijeme izbor gotovih ogledala je velik ,ali ponekad nije loše da razmislite da sami dizajnirate svoje ogledalo (originalni okvir npr. okvir od štukatura u raznim veličinama i oblicima). I za kraj pokoji savjet.

Najvažnije je da Vaše ogledalo nije oštećeno i da je stavljeno na pravu visinu (ako ih stavljamo više onda se stavljaju i na razne visine te dobijemo efekta galerije slika).Velika ogledala postavljena nasuprot izvoru prirodne svjetlosti ostavit će dojam dodatnog prostora i nasuprot ogledala trebalo bi se nalaziti neki efektan detalj.

 

  

Autor texta:

Andrea Radović

 

Izvor fotografija:

pinterest

Wall.hr

defle.cz

jutarnj list

divithana

dizajn doma

Vezani postovi

 • EKO KUĆA VRAĆA FOKUS NA BITNO – BRIGA ZA ZDRAVLJE KORISNIKA -

  11.10.2018.

  Eko ili zelena gradnja štedi prirodne resurse i smanjuje količinu otpada koja nastaje prilikom gradnje.
  Građevinska industrija u posljednje vrijeme okrenuta je povratku starim, tradicionalnim načinima gradnje uz neke izmjene koje donosi suvremeno doba. Zbog toga se u svijetu sve više pozornosti pridaje energetskoj učinkovitosti objekata, a taj trend polako dolazi i do nas.

  Pročitaj
 • Zlatni dom

  24.09.2018.

  Kada žena želi zabljesnuti u nekom specijalnom izlasku obavezno razmišlja o nakitu koji će naglasiti njenu elegantnu kombinaciju. Isto tako postoji i tzv.kraljica interijera koja će svaki

  Pročitaj
 • Dodjela diploma

  21.08.2018.


  O uspješnoj modnoj reviji u marini Mitan već smo pisali, ali sada treba istaknuti da je revija bila prilika za dodjelu diploma završenim polaznicima rječke škole.

  Pročitaj