U sklopu radionice „Nude look-a“ održana radionica oblikovanja i njega obrva pod vodstvom Antonele Gligore

„Bilo mi je zadovoljstvo sudjelovati na radionici u školi Callegari u Zagrebu. Tema koju sam imala za prezentirati bila je Oblikovanje i njega obrva. Uz prezentaciju na Power Pointu, imala sam priliku pokazati svoje znanje i vještine u praksi“, izjavila je Antonela Gligora, polaznica programa Vizažizam u školi Callegari. Antonela je doista svoje znanje prezentirala na najbolji mogući način i to na modelu kojeg  su prethodno za šminku pripremile Natalija Škrlec i Patricia Čehulić.  

Naime, oblikovanje obrva vrlo je bitno kod Nude look-a. Obrve čine okvir lica, pa je upravo pravilno oblikovanje ključno za ljepši izraz lica. „Ako obrve nisu pravilno oblikovane i guste, te ih želimo promijeniti, ne moramo se držati prirodnog oblika, te već i manje korekcije pri čupanju i iscrtavanju mogu napraviti veliku promjenu“, ističe Antonela. „Ključno je pravilno izmjeriti obrvu kako bismo ju mogli korigirati i/ili uljepšati. Početak obrve mora biti u razini nosnica, luk obrve se naglašava od nosnica do polovice zjenice oka, a duljina obrve ovisi o duljini oka“.

Obrve1

Obrve se mogu dopuniti raznim gelovima, olovkama i sjenilima, no ako niste vješti u tome svakako zatražite pomoć i/ili savjet stručnjaka. Važno je znati kako se prednji dio obrve popunjava svjetlijom te blažom nijansom, dok drugu polovicu obrve naglašavamo tamnijom nijansom. Uz donji rub obrve poželjno je malim kosim kistom nanijeti svjetlo sjenilo ili korektor kako bi obrva izgledala što izražajnije i urednije. Ukoliko je prirodna obrva jako nepravilna ili rijetka, poseže se za raznim tretmanima, poput microbladinga (tetoviranja obrva), bojanjem obrva kanom te ekstenzijama obrva. 

Antonela je obrve uredila i muškom modelu, ali i našoj djelatnici Martini koja je izjavila kako joj do sada nitko nije bezbolnije počupao obrve.

Za kraj, Antonela ne skriva oduševljenje školovanjem u školi Callegari: „Bilo mi je izrazito zadovoljstvo svoje znanje stečeno u školi te na dodatnoj edukaciji za obrve prenijeti svima zainteresiranima. Veselim se daljnjim sudjelovanjima i usavršavanju svojih znanja. Budući da škola Callegari pruža svojim polaznicima odlično obrazovanje te iskustva na raznim modnim događajima i snimanjima, kako bismo što bolje i uspješnije napredovali, kao polaznica sam jako motivirana dalje se usavršavati.“