NA DOLCU – dizajn interijera by Snješka Kožul


Polaznici škole Callegari prošli su kroz restoran gdje im je Snješka Kožul detaljno objasnila proces uređenja i zašto ga je baš tako uredila.

 

 MG 0011

 

Restoran se nalazi na prvom platou prema Dolcu, najpoznatijoj zagrebačkoj tržnici. Sam prostor je izduženog pravokutnog oblika sa staklenom stijenom duž cijelog restorana koja gleda na terasu. Terasa se djelomično zatvorila i uredila u pravu božićnu priču prateći Advent u Zagrebu.

 

 MG 0014

 

Klizne staklene stijene cijelo dužinom povezuju interijer i eksterijer restorana. Za toplijeg vremena omogućena je maksimalna interakcija unutarnjeg i vanjskog prostora , osobito za redove stolova postavljene uz staklene površine. Tako je dizajnerica omogućila atraktivno sjedenje uz visoke stolove i „spojila“ goste iz restorana s onima koji sjede na otvorenoj terasi.


23557774 10156009410914379 1366023412 O

 

Na samom ulazu u restoran dominira šank-točionik koji je napravljen po mjeri u modernom industrijskom stilu s metalnom, visećom policom te vrlo zanimljivim lusterom koji se proteže kroz policu po stropu.
Kako bi vizualno proširila izduženi prostor podijelila ga je prozračnim policama te gredama koje naglašavaju domaći ugođaj i monotoni strop pretvaraju u zanimljivi pogled s ritmom.

 

23514583 10156009411479379 1562598266 O

 

Dekorativnim detaljima kao što su zeleni zid i decentni zeleni logotip te vrlo zanimljiva ograda podesta Snješka je ovaj prostor obogatila te ga učinila jedinstvenim. Svaki dio restorana ostavlja dojam intime i luksuza.

Više pogledajte u našoj galeriji…

 

Vezani postovi