"Na bini" – novi dizajnerski projekt iza čije organizacije se kriju polaznica i predavačica iz škole Callegari, Split

„Na bini“ - novi projekt u Splitu koji je nedavno održan u Judinom drvu, organizirale su Suzana Vuljan i Tina Šarić. Kako je došlo do njihove suradnje i koji su daljnji planovi i što su zamislili pod tim interesantnim nazivom otkrili su nam organizatorice ovog pop up concept storea (iako u nedostatku slobodnog vremena)

Još za vrijeme školovanje na Callegariju, Suzana je za svoje kolekcije birala jedinstvene i neobične printeve s idejem da jednog dana napravi svoj vlastiti print. Ta zaigrana mlada modna dizajnerica 2015 godine pokrenula svoj modni brend SV DESIGN.

Nakon završetka škole i par uspješnih projekata iza  sebe došla je na ideju da se obrati svojoj bivšoj predavačici Tini Šarić da joj pomogne u realizaciji te ideje. Ono što je započelo kao print preraslo je u cijelu kolekciju.

„Cosmic dance“, ideja kolekcije je sloboda pokreta, ples i tijelo koje lebdi u prostoru.

Cijela kolekcija je minimalistička , crno bijela sa čistim linijama kroja.

Kolekcija je  uspješno predstavljena na prošlogodišnjem tjednu dizajna.

Suradnja Suzane i Tine se nastavila kroz zajednički projekt “ Na bini“

Ideja eventa 'Na bini' je okupiti originalne dizajnerske proizvode, po već poznatom principu pop-up concept storea, koji su zadnjih godina popularni u svijetu. Cilj projekta je povezati dizajn, glazbu i gastronomiju.

Prvi event održao se 24.02.2018. a domaćin projekta bio je Judino drvo, na prvom eventu predstavilo se šest izlagača-dizajnera  Knot, Zeus And Us i SV Design, brend 47, Emille Renard, By Lyna.

Planovi za budućnost je da ovaj događaj zaživi i da se nastavi promovirat dizajn po mogućnosti u još većem i boljem izdanju, i na tome trenutačno rade.

Želja je da se i Splitu pruži jedan dizajnerski događaj, gdje bi se ljudi predstavili,po mogućnosti ostvarili međusobne kontakte i naravno dobro se zabavili.

Fotografije: Klementina Tadin / privatni album dizajnera

Vezani postovi