Modna revija u Stonu – čipka i kristali soli iz „Nikine škrinje“

Prekrasan ambijent, stari običaji, kultura i zavičaj bili su inspiracija našoj polaznici Marini koja je za Festival soli u Stonu pripremila samostalnu modnu reviju.

Već drugu godinu za redom organizatori su dali sve od sebe kako bi vratilili i povezali stare običaje i sačuvali kulturnu i duhovnu baštinu naše zemlje.

Uz brojni program koji se provukao na čak četri dana, posjetitelji su uistinu mogli pronaći nešto za sebe od posebno pripremljenih obilazaka solane, kreativnih i lutkarskih radionica i predstava, izložbi te raznovsnog muzičkog programa do slasnih tradicionalnih delicija.

Posebno oduševljenje na Festivalu soli u Stonu izazvala je modna revija modnog studija Principessa modne dizajnerice Marine Glavinić pod nazivom “Nikina škrinja”.

Marina je za tu prigodu pripremila kolekciju inspiriranu bijelom čipkom i kristalima soli

„Jako volim tradiciju i sve što odiše našim zavičajem, nismo ni svjesni koja baština nam je darovana. Tužna sam šta polako izumiru naši običaji i stari zanati i veseli me svaki put kad neko se sjeti vratiti „dašak starine“ u ovo vrijeme.“

Želim zahvaliti djevojkama koje su savršeno odradile modnu reviju (jer ne bave se manekenstvom) kao i Mariji Jozipović i Nikolini Mihočević koje su se pobrinule za frizuru i šminku djevojki.

Čipka, sol, tradicija, elegancija...sve je to u „Nikinoj škrinji“.

Fotografije: Sandra Vuletić i Andrea Mišić

Vezani postovi