Make over kuhinje

Kuhinja je centar događanja i okupljanja u svakodnevnom životu. Mora zadovoljiti bezbroj funkcija, a između ostalog mora biti i estetski prihvatljiva. Kod kupnje nove kuhinje sigurno pratimo trendove te se želimo uklopiti u budžet kojim raspolažemo , pritom znamo da bar 10 do 15 godina nećemo više ništa intervenirati u ovom prostoru. Vrijeme leti i evo nas već u razmišljanju kako bi kuhinju trebalo zamijeniti ili bar osvježiti pokojim zahvatom.

Postoji nekoliko trikova pomoću kojih ćemo osvježiti i uljepšati ovaj prostor koji još uvijek služi svrsi ali njen izgled je odavno izašao iz mode i jednostavno traži pokoju promjenu.Naravno i to ovisi o budžetu koji smo spremni izdvojiti za osvježenje.

Nekad krećemo samo s malim zahvatima kao što je promjena boje zidova, mijenjanje ručkica na kuhinjskim frontama ili pak zamjena rasvjetnih tijela. Pokušajte s promjenom boje jednog zida ( pri tom budite hrabri) te ga obojite magnetnom bojom koji može služiti kao izložbeno praktičan prostor. Puno puta već viđena ofarbana tzv. školska ploča može biti fokus samog prostora te nam služi za pisanje recepata ili neke motivacijske poruke (pogledajte ideje u galeriji slika).

Ako se radi ipak o malo većem budžetu savjetujem da kuhinji koja rasporedom odgovara Vašim zahtjevima ali bojom i materijalima više nije u trendu zamijeniti fronte ili ih samo obojite u neku drugu boju. Nema potrebe govoriti da zamjena tamnih fronti u svijetle boje (bijelu) će promijeniti cjelokupan izgled prostora. Zamjena radne ploče koja je dotrajala je vrlo efektan način promjene dok promjena zida između kuhinjskih elemenata je ipak malo složeniji postupak. Zato bi preporučila da radna ploča te nastavak zida budu od istog materijala. Staklo te novi materijali kao kompakt ploče i fenix pločasti materijali su najbolji izbor za duže vrijeme. Ne zaboravite uljepšati postojeći stol te stolice koje imaju još uvijek čvrstu konstrukciju ali svojim dizajnom se više nikako ne uklapaju u novu koncepciju prostora.Obucite ih u originalne haljinice ili ih samo ofarbajte i tapecirate nekim novim interesantnim materijalom. Neke od ovih stvari možete naravno učiniti sami a za neke potražite stručnu pomoć.

Autor Texta:

Andrea Radović

stručni predavač

 

Izvor fotografija:

Pinterest

 

 

 

 

Vezani postovi

 • Dodjela diploma

  21.08.2018.


  O uspješnoj modnoj reviji u marini Mitan već smo pisali, ali sada treba istaknuti da je revija bila prilika za dodjelu diploma završenim polaznicima rječke škole.

  Pročitaj
 • Znate li što je Kotatsu?

  03.08.2018.

  Kotatsu je način grijanja kojeg Japanci koriste stoljećima. Nažalost, mnogi Japanski domovi nemaju centralno grijanje i većinom ovise o sobnim grijalicama kao što je i kotatsu, kako bi se zimi grijali. Grijanje svih protorija u Japanskim kućama smatra se rasipanjem – mottainai, a u Japanskoj kulturi gubljenje odnosno rasipanje se smatra lošim. Dakle, prakticira se grijanje samo prostorija koje su u upotrebi.

  Pročitaj
 • Staklo u interijerima, prvi dio

  24.07.2018.

  Kako koristimo staklo u interijerima i kakav je utjecaja tog „hladnog“ materijala na prostor oko sebe. Gdje i kako možemo intervenirati staklom i koji cilj želimo postići?

  Pročitaj