Halloween make up

Bliži nam se Halloween... uređuju se domovi, pripremaju kreativne Halloween slastice, neki pripremaju najluđi party, a neki se jednostavno ne mogu odlučiti kako se našminkati.

Netko ne voli to vrijeme, ni taj dan, al neki u njemu stvarno guštaju.

Antonija i Ana već neko vrijeme svoju maštu pokazuju nam u Halloween make up-u koji objavljuju na svojim drušvenim mrežama.

„Halloween je savršen period za iskazivanje talenta, ideja, umjetnosti. Ideje uglavnom dolaze od bujne mašte, koju imaju svi umjetnici.“ No, nije uvijek samo mašta zaslužna, raspoloženje je takoder bitno za realizaciju maske. Svoju inspiraciju pronađem i u radovima raznih umjetnika i vizažista kaže nam Ana.

Antoniji je Halloween najdraži dio godine. „To je vrijeme kad mogu uživati u svakakvim kreacijama i pustiti mašti na volju.“ Nekad napravim skicu, a nekad masku osmišljavam u hodu, bude svakakvih spojeva od beauty detalja do strašnih maski. Maske ću raditi i van ovoga razdoblja :)

Antonija Pavić i Ana Bilać su prijateljice, kolegice... završile su školu Callegari u Splitu za Vizažista i obje se bave poslom koji vole i kako kažu koji ih uvijek iznova oduševljava i ispunjava. Sretne su kad njihove klijentice prepoznaju njihov rad i trud, i kad ispune njihove želje.

  • Odakle ljubav prema šminkanju?

Antonija: Ljubav prema šminkanju potječe još iz djetinjstva. Već u nižim razredima osnovne škole rado sam eksprimentirala s maminom kozmetikom. Godinama je ta ljubav rasla, i odlučila sam ju pretvoriti i svoj posao i svoju budućnost.

Nakon završenog programa za vizažiste odmah sam se aktivno nastavila baviti time koliko sam mogla uz (tada) malo dijete. Usavršavam se, ulažem u posao i svakako ga vidim kao svoju budućnost. Prije pola godine otvorila sam obrt i službeno započela karijeru make up artista i dizajnera nakita. 

U budućnosti svakako planiram nastaviti u ovom smjeru. Za sada uspješno balansiram između to dvoje, samo mi ponekad nedostaje sati u danu da bi realizirala sve svoje ideje :) jedno i drugo je iz dugogodišnjeg hobija preraslo u posao i svaki slobodan trenutak posvećujem tome.

Ana: Velika je sreća kad radiš ono što voliš i od toga živiš. Šminkanje mi je iz hobija preraslo u posao i s tim se bavim gotovo svaki dan. Završila sam i edukaciju za microblanding tako da sam upotpunila svoj radni tjedan i uživam u svom poslu :)

Smatram da šminkanje zahtjeva puno rada, vježbanja, iskustva, također i volju i želju za napredovanjem. Motivacija je ključ uspjeha.

  • Koliko je make up važan u svakodnevnom životu?

Ana: Makeup je uisitnu važan u svakodnevnim životu. Žena se voli osjećati i izgledati lijepo, pritom ne mislim na teški i zahtjevni make up, potrebno je samo nekoliko poteza kistom da se napunimo samopouzdanjem. Mislim da svaka žena to zaslužuje.

Antonija: Važnost make up a u svakodnevnom životu je velika za većinu zena, podiže samopouzdanje. Ja se šminkam svakodnevno, to su rutinski potezi od par minuta. Svakako smatram da je za dnevnu bazu manje=više, dok se za posebne prilike volim poigrati.

Inspiracija je uistinu posvuda. Društvene mreže pune su vrhunskih artista čiji nam  radovi posluže kao temelj, pogotovo kad je u pitanju fantasy make up i sf. dodaš malo vlastite mašte, svojih ideja i nastanu zabavni lookovi. :)

Uzora ima dosta, pogotovo na svjetskom tržištu, teško je izvojiti samo jednog.

Pratimo trendove, trudimo se biti u toku s novom kozmetikom i novim hitovima u svijetu ljepote. Srećom, društvene mreže to uvelike olakšavaju, posebice instagram. 

Facebook: Antonija Pavić https://www.facebook.com/wonderland.jewel

Instagram: @a_in_wonder_land 

Facebook: Ana Bi Make Up Artist https://www.facebook.com/anabimakeup/

Instagram: @anabimakeup

Fotografije: Ana Bilać, Antonija Pavić

Vezani postovi