Callegarijeve polaznice na natjecanju Etno kreacija Vinkovci

U subotu 3.06.2018. u Hotelu Admiral u Vinkovcima održalo se natjecanje Etno kreacija Hrvatske.


Kulturni centar Gatalinka i ove je godine organizirao natjecanje, koje je privuklo veliki broj natjecatelja i zaljubljenika u tradicijsko odijevanje i tradicijsku izradu frizura.
Natjecanje Etno kreacije Hrvatske održava se od 1999.g. u Vinkovcima te zajedno sa natjecanjem Etno frizura i Etno Revija čine skupinu priredbi pod nazivom Etno vikend u Etno Gradu.


Posebno je važno što su kreacije inspirirane isključivo tradicijskim odjevnim predmetima hrvatskog podneblja. Kreatori iz cijele Hrvatske prijavili su čak 100 Etno kreacija.
Ove godine pod mentorstvom predavačice modnog stilizma Katije Šimundić, škola Callegari imala je četiri predstavnice na reviji i natjecanju Etno Kreacija Hrvatske.
Miljanu Miljanović s temom Miljevačka nošnja, Anu Maras i njenu kolekciju inspiriranu Vinkovačkim zlatovezom. Dubravka Džekić je inspiraciju potražila u šibenskoj kapi, a Štefica Bedeniković izradila je kreaciju na temu Keglevićeva straža.
Svaka od cura izradila je kolekciju od pet komada te kompletnu prezentaciju svojih radova s kojom su se predstavile stručnom žiriju.


S obzirom na to da je curama ovo prva revija i prvo predstavljanje na jednom ovakvom natjecanju , te znajući da su u klupe naše škole sjele prije nešto više od pola godine iznimno smo ponosni na njih.
Kolekcija naših cura našle su se u deset najboljih kolekcija na natjecanju.
Čestitamo svim curama i želimo im još puno uspješnih revija.

Vezani postovi